Zverenci Erika Čaládiho prehrali v piatkovom 18. kole Tipos extraligy na ľade HC 19 Humenné 4:5.

Domáci sa vo vyrovnanom úvode duelu ujali vedenia ako prví, keď sa na začiatku druhej desaťminútovky presadil strelou z pravého kruhu Lukáš Handlovský. Do prvého klaksónu stihli ale hostia gólmi Stupku a Števuliaka preklopiť misky váh na svoju stranu. Novozámčania ostali pri chuti aj v prostrednej tretine, keď do siete nováčika strelili ďalšie dva góly zásluhou Logginsa. Momentum Humenného prišlo ale v poslednej dvadsaťminútovke. Najskôr Linet nadviazal gólom na svoj presný zásah zo záveru druhej tretiny, skóre o 31 sekúnd na to vyrovnal Meliško a o obrat ako z veľkej knihy sa zaslúžil domáci odchovanec Vaško.

Zemplínčania zostali v tabuľke na poslednom mieste s 15 bodmi a šesťbodovým mankom na Michalovce. Novozámčania sú v tabuľke štvrtí, no pokračujú v sérii nepresvedčivých výsledkov, keď z posledných siedmich zápasov uspeli iba raz.


HC 19 Humenné – HC Mikron Nové Zámky 5:4 (1:2, 1:2, 3:0)

Góly: 12. Handlovský (Linet), 38. Linet (Handlovský, Meliško), 46. Linet (Šoltés), 46. Meliško (Lapšanský, Pereskokov), 49. Vaško (Diakov, Šoltés) – 18. Stupka, 20. Števuliak (Lee, Roy), 26. Loggins (Števuliak, Roy), 33. Loggins (Novajovský, Roy) Rozhodovali: Korba, Krajčík – Jurčiak, Gegáň, vylúčení: 5:6 na 2 min., presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 2186 divákov.


Humenné: Galimov – Glazkov, Novický, Meliško, Sergienko, Novota, Diakov, Novák – Šoltés, Kuru, Vaško – Lapšanský, Lucenius, Pereskokov – Handlovský, Linet, Kriška – Michalík, Krajňák, Horvát

Nové Zámky: Kantor – Laurenčík, Lee, Mamčics, Novajovský, Kozák, Hatala – Mikúš, Roy, Loggins – Farley, Johnson, Stupka – Fafrák, Ondrušek, Števuliak – Barto, Kováč


Martin Štrba, HC 19 Humenné: “Sme veľmi radi, že sme to zvládli. Prišiel sem veľmi silný súper, mal výborný pohyb a po väčšinu zápasu mal dianie pod kontrolou. Museli sme neustále hráčov nabádať k pozitivizmu a som veľmi rád, že sme tretiu tretinu zvládli tak, ako sme zvládli. Zápas sme otočili nesmiernou bojovnosťou a ja musím vysloviť poďakovanie ako hráčom, tak aj ľudom, ktorí nás hnali dopredu na tribúne. Je to pre nás veľmi dôležité víťazstvo a verím, že sa od toho odrazíme.”

Erik Čaládi, HC Nové Zámky: “Hrali sme dobrý hokej, päťdesiatpäť minút hráči plnili to, čo sme si povedali, až na nejaké výnimky, keď sme strácali puky. Celkovo sme boli lepší. Nevieme, čo sa presne stalo, musíme si to zanalyzovať. Spravili sme nejaké chyby, ktoré by sa nemali stávať. Súper to využil, bol potom v laufe a my sme sa už nedokázali vrátiť do zápasu.”

#77

Samuel Hain

 

Post: Obranca

Vek: 29

Výška: 185 cm

Váha: 88 kg

Hokejka: P