NOVÉ ZÁMKY – Séria kvalifikácie o play-off medzi Novými Zámkami a Košicami sa cez víkend sťahuje na západ Slovenska. V sobotu 27. marca o 15:00 a v nedeľu 28. marca o 18:00 odohrajú zverenci trénera Gergelya Majorossa tretí a štvrtý súboj predkola Tipos extraligy. Stav série, ktorá sa hrá na tri víťazné zápasy, je 1:1.


Úvodný stredajší zápas okorenený o viaceré tvrdé momenty a hraničné situácie napokon zvládli lepšie domáci Oceliari. Hoci Býci vkročili do zápasu výborne, vypracované šance využiť nedokázali a tak museli naháňať dvojgólové manko. To sa im podarilo znížiť zásluhou Števuliaka, no Košičania uspeli v koncovke ešte dvakrát a napokon triumfovali 4:1.

Aj druhý zápas priniesol výborný vstup do zápasu z pohľadu Novozámčanov. Tentokrát však svoje šance využili a po piatich minútach preto viedli už 2:0 po góloch Rogoňa a Juríka. Hoci domáci znížili gólom Krasničana, zverenci trénera Gergelya Majorossa výbornou tímovou hrou podporenou skvelým Kiviahom v bráne ďalšiu zmenu skóre nedopustili a vyhrali 2:1.


1. zápas
HC Košice – HC Nové Zámky 4:1 (2:1, 2:0, 0:0)
Góly:16. Lapšanský (Poirier, Růžička), 19. Jacobs (Jokeľ), 26. Poirier (Mráz), 37. Slovák (Mráz, Pavlin) – 20. Števuliak (Holenda).

2. zápas
HC Košice – HC Nové Zámky 1:2 (1:2, 0:0, 0:0)
Góly:7. Krasničan (Deyl, Havrila) – 2. Rogoň (Majdan, Seppänen), 5. Jurík (Iacobellis, Roman).

/stav série: 1:1/


“V oboch doterajších zápasoch sme mali veľmi veľkú pracovnú morálku. Všetci môžeme byť na hráčov hrdí. V tom úvodnom stretnutí sme neboli dostatočne dôslední, ale pred druhým zápasom sme to hodili z hlavu a to bolo kľúčové. Videli sme, ako je dôležité, aby sa tím zlepšoval od zápasu k zápasu a poučil sa z chýb. Rovnako, ako sme sa zlepšili z prvého zápasu na druhý, očakávam zlepšenie aj z druhého zápasu na tretí,” konštatoval pred tretím duelom s Košicami hlavný tréner Býkov Gergely Majoross.


Tretí duel predkola Tipos extraligy, zápas medzi Novými Zámkami a Košicami, má úvodné buly v sobotu 15:00. Zápas vysiela Sport TV.

#77

Samuel Hain

 

Post: Obranca

Vek: 29

Výška: 185 cm

Váha: 88 kg

Hokejka: P