NOVÉ ZÁMKY – Zverenci Martina Hrnčára prehrali v nedeľňajšom zápase 30. kola hokejovej Tipos extraligy na domácom ľade so Zvolenom 0:2. Hosťujúci brankár Rahm zneškodnil všetkých 39 striel Býkov.


HC Mikron Nové Zámky – HKM Zvolen 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Góly: 46. Jedlička, 60. Nuutinen (Rahm). Rozhodovali: Snášel, Tvrdoň – Synek, Kacej, vylúčení: 4:2, presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov.

HC Mikron Nové Zámky: Lackovič – Holenda, King, Västilä, B. Clarke, Ordzovenský, Fereta, Mikuš, Šeliga – Bajtek, Doggett, Števuliak – Rogoň, Holovič, Okoličány – Jurík, Embrich, Majdan – Zahradník, Ondrušek, Rehák

HKM Zvolen: Rahm – Kotvan, Betker, Melancon, Ivan, Kubka, Hraško, Hatala, Gajdoš – Kolenič, Jedlička, Bondra – Nuutinen, Halama, Zuzin – Chlepčok, Tibenský, Marcinek – Meliško, Gubančok, Ďuriš


Domáci hokejisti si hneď v úvode zahrali presilovku, ale Rahmovi veľa práce nenarobili. Prvú veľkú šancu tak mali Zvolenčania, keď zakombinovali Tibenský s Marcinekom, no bez gólového konca. Domáci brankár Lackovič si v 6. minúte poradil aj so štipľavou strelou Meliška a vo 8. minúte zneškodnil veľkú šancu Zuzina a Nuutinena. Domáci sa ozvali v 10. minúte, keď sa po rýchlom prechode do útoku prezentoval tvrdou strelou Holovič. Hostia si v závere zahrali 48 sekúnd dlhú presilovku o dvoch hráčov, ale ani tá nepriniesla gól.

V úvode druhého dejstva sa dostal do úniku Rogoň, no Rahm jeho strelu vyrazil. V 25. minúte sa ocitol sám pred bránkou Jedlička, Lackovič stihol zasiahnuť a zachránil. Na druhej strane prešiel pred bránkoviskom Embrich a skúsil to bekhendom, z uhla však Rahma neprekonal. Vzápätí Hraško výborne vysunul dlhou prihrávkou do úniku Chlepčoka, ten síce minul, no puk sa od zadného mantinelu odrazil k Marcinekovi a ten mohol z dorážky otvoriť skóre. Vyznamenal sa Lackovič. Nové Zámky potom zahrali veľmi dobre oslabenie, keď napádali rozohrávku súpera a k ničomu vážnemu ho nepustili. Aj po polhodine pokračoval vyrovnaný zápas v dobrom tempe. Útoky sa striedali na oboch stranách, no brankári stále držali bezgólový stav.

To platilo až do 46. minúty, keď sa po pravej strane dostal do útočného pásma Jedlička, ktorý si šikovne obohral Mikuša, natlačil sa pred bránku a svojím premiérovým gólom v najvyššej súťaži zlomil nerozhodný stav stretnutia – 0:1. Domáci mohli vyrovnať o tri minúty, Doggett vystrelil spomedzi kruhov, Rahm len vyrazil a Števuliak a po ňom aj Bajtek takmer dorazil puk do siete. V 52. minúte prihral Jurík pred bránku Majdanovi, ale ten tesne minul. Zvolen si v záverečných minútach umne strážil tesný náskok, vysokým napádaním kazil domáce snahy kombinovať a súpera nepustil do čistých šancí. “Býkom” sa míňal čas a očakávaný nápor neprichádzal. Zvolen v 58. minúte po veľkej aktivite Tibenského takmer pridal aj druhý gól. To sa mu nakoniec podarilo. Zámky to v poslednej minúte skúsili bez Lackoviča, no už po niekoľkých sekundách skončil v prázdnej bránke puk z hokejky Nuutinena. V záverečných sekundách ešte Majdan nastrelil žŕdku.

#77

Samuel Hain

 

Post: Obranca

Vek: 29

Výška: 185 cm

Váha: 88 kg

Hokejka: P