NOVÉ ZÁMKY – Zverenci Martina Hrnčára v nedeľnom stretnutí 20. kola Tipos extraligy prehrali na domácom ľade s Detvou 3:4.


HC MIKRON Nové Zámky – HC 07 Detva 3:4 (2:1, 0:2, 1:1)

Góly: 3. Obdržálek (Seppanen, Bajtek), 9. Fereta (Obdržálek, Seppanen), 47. Obdržálek (Fereta, Bajtek) – 19. Downing (Valent), 34. Gachulinec (Valent, Downing), 37. V. Fekiač, 54. Rais (Downing). Rozhodovali: Šefčík, Baluška – Hercog, D. Konc ml., vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

HC MIKRON Nové Zámky: Kiviaho (Lackovič) – Hain, Holenda, Fereta, Västilä, Drtina, Ordzovenský, Roman – Bajtek, Seppanen, Obdržálek – Števuliak, Holovič, Okoličány – Rogoň, Embrich, Zahradník – Giľák, Ondrušek, Jurík

HC 07 WPC Koliba Detva: Petrík (Sholl) – Korím, Fekiač F., Rymsha, Rais, Marttinen, Gachulinec, Jendroľ, Bakala – Askarov, Fekiač V., Klíma – Cox, Čacho, Charbonneau – Sýkora, Valent, Downing – Ščurko, Halama, Lalík


Domáci začali ideálne a už po necelých troch minútach sa dostali do vedenia. Seppanen vnikol do útočného pásma, potiahol puk a zadovkou našiel Obdržálka, ktorý nezaváhal. V 9. minúte Zámčania opäť predviedli peknú kombináciu, tentoraz Obdržálek prihral a Fereta pridal druhý zásah domácich. Potom však prevzali iniciatívu hostia. V 15. minúte ešte nezužitkovali prečíslenie, ale minútu a pol pred klaksónom sa im podarilo skorigovať vďaka Downingovi.

Druhú tretinu poznačilo viacero vylúčení, viac z toho vyťažila Detva. V 33. minúte bol na trestnej lavici Roman, v presilovke dostal Gachulinec priveľa priestoru, vystrelil z ľavého kruhu a vyrovnal. Hostia sa však neuspokojili a už o necelé tri minúty ich poslal do vedenia Viktor Fekiač.

Do záverečného dejstva vstúpili aktívnejšie domáci a snahu korunovali v 47. minúte počas presilovej hry. Spoza bránky dostal prihrávku Obdržálek a svojím druhým zásahom v zápase vyrovnal na 3:3. Nové Zámky pokračovali v ofenzívnej hre, ale napokon vyšli bodovo naprázdno. V 54. minúte využil chybu v obrane Rais a zabezpečil tri body pre hostí. Domácim nepomohla ani záverečná hra bez brankára.

#77

Samuel Hain

 

Post: Obranca

Vek: 29

Výška: 185 cm

Váha: 88 kg

Hokejka: P